Virksomheder / Potters Hus

Potters Hus

 

Midt i Anholt by ligger Potters Hus. Et nyrenoveret hus fra 1917. Her udlejes 2 dejlige ferielejligheder med plads til 4 personer i hver. Se mere på www.pottershus.dk
 
  
Indehaver: Mia Nordby, født i 1967 på Anholt. Min drivkraft er en uforbeholden kærlighed til Anholt. Da jeg som 15-årig, ligesom alle andre, måtte forlade øen for at videreuddanne mig på fastlandet, led jeg frygteligt af hjemve. Da jeg derfor som 25-årig nyuddannet ernærings- og husholdningsøkonom samt nygift, fik mulighed for at bosætte mig herovre, slog jeg straks til. Upåagtet at jobmulighederne ikke er særlig mange. Jeg har dog aldrig manglet arbejde i de 20 år, jeg nu har boet herovre, idet jeg har kastet mig ud i alt forefaldende arbejde fra rengøring af toiletter og sommerhuse, postbud, hjemmehjælper til pædagogmedhjælper. Sideløbende hermed har jeg haft min egen lille virksomhed. De første 12 år drev jeg en butik med diverse tøj og ting, gaveartikler og kunsthåndværk i stueetagen i Potters Hus, mens vi udlejede førstesalen.

Da vi i 2009 fik vores 4. barn nedlagde vi butikken og istandsatte også stueetagen til en lejlighed med henblik på udlejning. Dette har vist sig, at være en god idé, eftersom der er en fin belægning. Om vinteren er det øens eneste overnatningstilbud/mulighed.


Jeg har endvidere arbejdet som kogekone i mange år herovre og lavet mad til mange forskellige arrangementer. Guld-og sølvbryllupper, runde fødselsdage, konfirmationer, barnedåb, bryllupper med mere. Højdepunktet må være, da jeg stod for afskedsreceptionen på Anholt Redningsstation i forbindelse med Dronning Margrethes besøg i maj 2011. Den største udfordring må dog være, da jeg skulle lave mad til 100 gæster på Fyrgården, hvor der hverken er elektricitet eller rindende vand til kunstprojektet ”Fortællinger i Fyrtårnet” eller da jeg stod for at tilberede 1200 portioner chili con carne til den årlige Anholt Festival i skolens moderate køkken.

 

Det er alt andet end kedeligt at bo herovre, og jeg nyder, at have min base på Anholt. Jeg bliver stadig væk så glad hver eneste gang jeg har været bortrejst, og jeg sidder på færgen og pludselig ser Anholts bakker dukke op i horisonten. Jeg overvældes altid af øens skønhed, når jeg bevæger mig rundt herovre. Jeg elsker den ro, nærhed og tryghed jeg finder ved at bo herovre, det giver mig styrke og gåpåmod.

Jeg er desuden medarrangør af Anholt Marathon. Første lørdag i september afholder vi marathon, ½marathon samt 10-km løb her på Anholt. Et helt unikt løb, måske verdens mindste marathon, idet der max er tilladelse til 10 deltagere i helmarathon. ½marathon og 10-km løbet kan max have 100 deltagere. Mere om løbet kan findes på www.anholtmarathon.dk eller www.facebook.com/anholtmaraton
Kontakt
Potters Hus

Adr: Bygaden 38,
        8592 Anholt.   
 
Tlf.: 4059 4980  
 
Anholt erhvervsliv