Virksomheder / Billedkunstner Malene Petersen
 
Billedkunster Malene Petersen
 
Den dag i 1998 hvor jeg bestod eksamen på Kunsthøgskolen i Bergen, tænkte jeg ”Hvad skal jeg egentlig kalde mig nu?” og det har jeg faktisk spekuleret på lige siden. For en kunstners arbejde, og måske især et på et sted som Anholt,  går snørklede veje i forsøget på at finde en balance mellem driften mod at være tro mod sin skabende kraft og nødvendigheden af at holde skindet på næsen økonomisk. Man kommer vidt omkring: Udfører opgaver og udtænker projekter der nogen gange ligger meget tæt på, nogen gange meget langt fra, det man drømte om at lave dengang på skolen.

Når jeg arbejder samler jeg tang på stranden og syr knogler ind i det, jeg finder døde fugle i ørkenen og dypper dem i porcelæn, smører rød jord på vægge og gulve og kalder det en installation, modellerer skabninger i ler og sætter dem ud for at blive opløst af regnen. Andre dage laver jeg keramiske vandfiltre eller animationsfilm med børnene på Anholt Skole. Andre igen laver jeg måske naturpleje eller masserer ømme rygge. En stor del af min arbejdstid går med at skrive ansøgninger, og en lille del med at gennemføre de små og store projekter en bevilget ansøgning giver mulighed for.

 

Det varierede arbejdsliv, hvor jeg har fingrene i meget mere end jeg nogensinde havde forestillet mig, passer mig godt. For det meste. Jeg læste en gang, at skal man bevare sin kreativitet levende, så skal man gøre mindst én ny ting hver dag. Det er ikke noget problem på Anholt. Og inspirationen ligger der også, lige udenfor døren. Det jeg savner her er kolleger. Jeg løser det gennem langdistance samarbejder og arbejdsrejser. Jeg drømmer om egne arbejdsrum til min virksomhed, der vil gøre det lettere at invitere kolleger til øen, og at arrangere workshops og kurser. Glæden ved at dele viden, ideer og visioner er drivkraften bag mit kunstneriske virke.

 

Anholt Billedskole - se sommerprogram 2014

http://anholtbilledskole.blogspot.dk/

 

Et Lydligt Møde

Skoleprojekt med Anholt og Niaqornat Skoler

http://etlydligtmode.blogspot.dk/

 

Fortællinger i Fyrtårnet

Kunstfestival i Anholt Fyrtårn

http://anholtfyr.blogspot.dk/

 

 

 
 
 
Kontakt
Billedkunstner
Malene Petersen
Østervej 41
8592 Anholt
Cvr: 31116449
Tlf:    58598422
 
 
Hjemmesider
 
 
 
Aktiviteter
 
30. april - 5.maj 2015
Raketovns workshop med
Fornyet Energi
 
 
 
 
Anholt erhvervsliv